Atbalsts

Ledusskapji

Atrodiet savam ledusskapim ēnainu vietu. Regulāri to pārbaudiet. Sasaldējiet pārtiku, izmantojot jaunu pieeju. Šie padomi var ietekmēt jūsu ledusskapja enerģijas patēriņu.

Apsveriet, kur novietot ledusskapi:
• būtisku enerģijas ietaupījumu var gūt, novietojot ierīci vēsā vietā – nenovietojiet to blakus
siltuma avotiem, piem., cepeškrāsnīm un radiatoriem, vai tiešos saules staros; • apsveriet, vai nav iespējams izolēt ledusskapi no sienu vai grīdas siltuma avotiem.

Atkausēšana:
• regulāras atkausēšanas rezultātā iztvaikotāja bloks neapaug ar biezu ledus slāni, ļaujot tam darboties daudz efektīvāk. Jūs zināt, ka pienācis laiks atkausēt ierīci, kad ledus slānis sasniedzis 3-5 mm.

Durvju aizvēršana:
• nomainiet durvju blīvējumus, ja uzskatāt, ka durvis neaizveras pareizi;
• notīriet no ledusskapja putekļus. Uz ledusskapja aizmugurē izvietotā kondensatora un ierīces apakšā nedrīkst uzkrāties putekļi un ēdiena atliekas;
• mēģiniet neturēt durvis atvērtas ilgāku laiku kā arī nevirināt tās pārāk bieži. Siltais gaiss nokļūst ierīcē un izraisa nevajadzīgu kompresora ieslēgšanos;
• kārtīgi pārbaudiet, vai durvju aizvēršanai netraucē kāds šķērslis;
• daudzas Electrolux ierīces ir aprīkotas signālu, kas brīdina, ja durvis atstātas pusvirus.

Vispirms atdzesējiet:
• pirms ievietojat ledusskapī karstu ēdienu, tas jāatdzesē. Tvaiks sekmē iztvaikotāja bloka apledošanu. Taču veselības un higiēnas apsvērumu dēļ neatstājiet ēdienu istabas temperatūrā pārāk ilgi;
• atsaldējiet sasaldētu pārtiku ledusskapī. Šādi pārtika tiks atsaldēta drošos apstākļos un optimāli tiks izmantots ledusskapis;
• piemērota temperatūra ir diapazonā no 4 °C līdz 5 °C.

Pēc tam sasaldējiet:
• pirms ievietošanas saldētavā sasaldējamā pārtika (kad tā ir atdzesēta) jānovieto ledusskapī;
• izvairieties no nevajadzīgas sarmas uzkrāšanās ierīcē, iesaiņojot visu pārtiku pirms ievietošanas saldētavā necaurlaidīgos iepakojumos;
• piemērota temperatūra ir diapazonā no -18 °C līdz -20 °C.

 
Nosūtīt draugam

Nosūtīt arī citiem draugiem

Apskatīt e-pasta ziņojumu Sveiki! Iespējams, ka tas jūs varētu interesēt

Aizvērt