Cepumi

Sastāvdaļas

25 grami maltu mandeļu
50 grami auzu pārslas
12 grami linsēklu
12 grami ķirbju sēklu
sāls šķipsniņa
2 tējkarotes kanēļa
1 tējkarote cepamā pulvera
2 ēdamkarotes medus
2 ēdamkarotes ābolu biezeņa
sauja lazdu riekstu
sauja saldētu aveņu
sauja baltās šokolādes gabaliņu

1. solis

Ar dakšiņu sajauciet auzu pārslas, linsēklas un ķirbju sēklas, samaltās mandeles, sāli, cepamo pulveri un kanēli. Medu sajauciet ar ābolu biezeni un pievienojiet iepriekšējām sastāvdaļām. Pievienojiet avenes, lazdu riekstus un balto šokolādi un kārtīgi samaisiet.

2. solis

Ar rokām izveidojiet astoņas mazas bumbiņas. Saplaciniet tās uz cepamā papīra cepumu formā. Cepiet 10–15 minūtes 200 °C temperatūrā.