Varavīksnes bageļi

Skaisti un garšīgi

Radušies Bruklinā, Ņujorkā, varavīksnes bageļi ir krāsaina parastā bageļa versija. Šo iespaidīgo efektu panāk, pirms cepšanas mīklu iekrāsojot dažādās krāsās. Šī vienkāršā recepte izlaiž ierasto, visai sarežģīto bageļu vārīšanu, tā vietā izmantojot tvaika cepeškrāsni, lai sasniegtu optimālu rezultātu. Garšas ziņā nekādas atšķirības salīdzinājumā ar parasto bageli neizjutīsiet, tāpēc to varat baudīt, izmantojot iecienītākās sastāvdaļas un produktus.

Sastāvdaļas (aptuveni 10 bageļiem)

2 glāzes silta ūdens
1 iepakojums ar sauso raugu
1 ēdamkarote cukura
6 glāzes miltu (un vēl nedaudz pēc vajadzības)
2 ēdamkarotes sāls
1 ēdamkarote augu eļļas + vēl nedaudz bļodiņas ieeļļošanai
Rozā, balta un melna pārtikas krāsviela

Pagatavošana

1. Miksera bļodā sajauciet siltu ūdeni un cukuru. Cukurūdenim pievienojiet raugu un ļaujiet nostāvēties, līdz tas sāk burbuļot un putot (apmēram 10 minūtes).

2. Ūdenim pievienojiet miltus, eļļu un sāli.

3. Izmantojot mīklas āķi, kuliet 5 minūtes (ja neizmantojat mikseri ar statīvu, maisiet ar koka karoti, līdz masa ir pārāk bieza, lai to turpinātu maisīt). Pēc aptuveni 5 minūtēm izņemiet no trauka mīklu un ar rokām mīciet vēl 5 minūtes, līdz tai ir vienmērīga (un ne lipīga) konsistence. Ja mīkla vēl ir lipīga, pieberiet miltus un mīciet, līdz tā vairs nelīp.

4. Mīklu lieciet lielā bļodā, kas ietaukota ar eļļu. Apsedziet to ar pārtikas plēvi un novietojiet siltā vietā uz 60 minūtēm, līdz mīkla kļuvusi divreiz lielāka.

5. Pēc tam, kad mīkla ir pacēlusies, nospiediet to uz leju un sadaliet 3 vienādās daļās. Katru porciju krāsojiet ar citu pārtikas krāsvielu. Katru gabalu ieteicams mīcīt 10–15 minūtes, lai iegūtu patīkamu, vienlīdzīgu krāsu. Mīklu, kuru nemīcat, apklājiet ar pārtikas plēvi, lai tā neizžūtu.

6. Izrullējiet mīklu uz virtuves dēlīša un sagrieziet aptuveni 2,5x15 centimetru lielās sloksnēs. Vērpiet mīklu, lai izveidotu spirāli, un savienojiet galus. Atkārtojiet to pašu ar atlikušo mīklu.

7. Uzlieciet uz viegli ietaukotas virsmas, pārsedziet ar tīru drāniņu un ļaujiet mīklai celties, līdz gandrīz divkāršojies tās izmērs (apmēram 20–30 minūtes vietā, kur nav caurvējš).

8. Novietojiet bageļus uz cepeškrāsns restēm un cepiet zemā tvaika režīmā 150 °C temperatūrā 12 minūtes. Paaugstiniet temperatūru līdz 200 °C un cepiet vēl 10 minūtes. Pēc cepšanas apklājiet bageļus ar dvieli.