Jēra cepetis ar rozmarīnu un timiānu
Svētdienas cepetis
Gards jēra cepetis ar aromātiskiem garšaugiem pārvērtīs svētdienas maltīti īpašā notikumā. Rozmarīna un timiāna aromāts pulcēs ģimeni un viesus pie galda, lai izbaudītu sirsnīgu un baudpilnu maltīti.
Sastāvdaļas (4–6 porcijas)
3 kilogrami jēra gaļas bez kaula, 1 ēdamkarote olīveļļas, jūras sāls, sašķelti melnie pipari, 1 glāze sarkanvīna, 10 ķiploka daiviņas (nemizotas), 2 ēdamkarotes franču sinepju, 6 rozmarīna zariņi, 5 timiāna zariņi, 1 glāze vistas buljona, 4 ēdamkarotes brūnā cukura, 1 ēdamkarote sviesta
Pagatavošana
1. Ievietojiet 2 ēdamkarotes cukura, eļļas, sinepes, sāli un piparus lielā bļodā un visu samaisiet. Pievienojiet jēra gaļu un nolieciet marinēties uz 20 minūtēm.
2. Nostipriniet jēra cepeti, izmantojot kulinārijas diegu. Novietojiet jēra gaļu ar ādu uz augšu uz liela cepeškrāsns trauka. Pievienojiet ķiplokus, rozmarīna un timiāna zariņus, marinādi un buljonu.
3. Apkaisiet jēru ar atlikušo cukuru. Gatavojiet cepeti ar zemu tvaika iestatījumu 180°C (350°F) temperatūrā, līdz gaļa sasniegusi 54-60°C (130-140°F) temperatūru (aptuveni 2 stundas un 20 minūtes).
4. Kad cepšana pabeigta, katliņā ielejiet atlikušo šķidrumu un pievienojiet 1 glāzi sarkanvīna. Pieberiet sāli un melnos piparus. Ļaujiet mērcei vārīties 10 minūtes. Tikmēr pannā ielieciet 1 ēdamkaroti sviesta un nedaudz olīveļļas un uz lielas uguns uzkarsējiet cepeti, līdz tā ārpuse ieguvusi zeltainu nokrāsu.
5. Gaļu sagrieziet plānās šķēlēs un pasniedziet ar vīna mērci.