Kartupeļu un Parmezāna suflē

Viegli pagatavojams suflē

Šis kartupeļu suflē ir vienkārši pagatavojams un garšīgs ēdiens, kas lieliski piemērots vēsajām rudens dienām. Rīvmaize veidos gardu garozu suflē pamatnē un sānu malās, savukārt Parmezāns piešķirs brīnišķīgu umami garšu.

Sastāvdaļas

800 grami kartupeļu
1 liels saldais kartupelis
1 ola
1 glāze labi sarīvēta Parmezāna + neliela rezerve, ko izmantot suflē pārkaisīšanai
100 grami sviesta + neliela rezerve, ko izmantot remekin trauku ieziešanai
1/2 glāze rīvmaizes
8 svaigas, sasmalcinātas salvijas lapas
Sāls
Melnie pipari

Pagatavošana

1. Ar sviestu ieziediet 6 remekin traukus un ieberiet tajos nedaudz rīvmaizi.

2. Nomizojiet kartupeļus un saldo kartupeli un sagrieziet tos mazākos kubiņos. Vāriet kartupeļu kubiņus sālsūdenī, līdz tie ir kļuvuši mīksti. Nolejiet atlikušo ūdeni un ļaujiet saldajam kartupelim gatavoties atsevišķā katliņā, līdz tas ir gandrīz gatavs. Nolejiet ūdeni un ļaujiet tiem atdzist.

3. Izmantojot elektrisko mikseri, sakuliet kartupeļus viendabīgā masā. Iemaisiet sviestu, Parmezānu un olu. Pārberiet masu ar sasmalcinātām salvijas lapām, sāli un melnajiem pipariem. Pievienojiet saldā kartupeļa kubiņus un viegli samaisiet.

4. Ielejiet kartupeļu masu ramekin traukos un apkaisiet ar Parmezānu, sāli un melnajiem pipariem.

5. Ievietojiet traukus cepeškrāsns vidējā nodalījumā un cepiet 15–17 minūtes 220°C temperatūrā ar zemu tvaika iestatījumu, līdz suflē ir zeltainā krāsā.

  • Jēra cepetis ar rozmarīnu un timiānu

    Pārvērtiet svētdienas maltīti īpašā notikumā, pasniedzot gardu jēra cepeti ar aromātiskiem garšaugiem