Pankūkas ar ogu kompotu, grauzdētām pistācijām un mandelēm

Ļaujieties gardām pankūkām

Desertā izbaudiet kaudzi gardu un pufīgu pankūku. Pievienojiet ogu kompotu, grauzdētas pistācijas un mandeles, lai iegūtu perfektu saldo un pikanto garšu sajaukumu. Lielisks nobeigums ikvienai maltītei vai salds un garšīgs veids, kā iesākt jaunu dienu.

Sastāvdaļas (9 mazas pankūkas)

Pankūkas

1 ola, 3 1 ⁄4 glāze piena, 2 ēdamkarotes kausēta sviesta, 1 glāze miltu, 1 ēdamkarote cukura, 1 tējkarote cepamā pulvera,  1⁄2 tējkarote sāls

Ogu kompots

1/4 glāze gaiši brūnā cukura, 2 ēdamkarotes svaigas citronu sulas, 3 glāzes (~350 gramu) dažādu ogu, piemēram, avenes, kazenes un mellenes

Pagatavošana

1. solis (pankūkas)

Lielā bļodā sakuliet olu, līdz tā kļuvusi pufīga. Pievienojiet pienu un izkausētu sviestu, kā arī sausās sastāvdaļas, un kārtīgi samaisiet. Ieziediet pannu ar sviestu un uzkarsējiet to.

Ielejiet pannā nedaudz mīklu (aptuveni 1/4 glāzi) un vienmērīgi to izklājiet pa visu virsmu. Kad uz mīklas parādās burbuļi, kas pārsprāgst, apgrieziet pankūku uz otru pusi.

2. solis (ogu kompots)

Ieberiet ogas pannā. Maisot pievienojiet brūno cukuru un citronu sulu, līdz cukurs ir izšķīdis. Visu viegli samaisiet, līdz ogas ir siltas un no tām sāk izdalīties sula (2–3 minūtes).

Pasniedziet siltas vai istabas temperatūrā.

3. solis (grauzdētas pistācijas un mandeles)

Lieciet pannu uz vidējas uguns. Ieberiet sasmalcinātus riekstus un grauzdējiet tos aptuveni 7 minūtes. Riekstus nepārtraukti maisiet, lai tie tiktu apgrauzdēti vienmērīgi. Aplejiet pankūkas ar kompotu un pārberiet ar grauzdētajiem riekstiem.