Veģetārais burgers

Sastāvdaļas


Maizītēm: 250 mililitri piena + 4 ēdamkarotes piena / 1 paciņa maizes rauga / 370 grami miltu / 30 grami brūnā cukura / 1–2 ēdamkarotes turmerika / šķipsniņa sāls / 20 grami sviesta / sauja sezama sēklu /1 olas dzeltenums

Kotletēm: 265 grami lēcu, kas gatavas ēšanai / 180 grami rīvētu burkānu / ¼ sarkanās paprikas / 6 saulē kaltēti tomāti / citronu sula (no ½ citrona) / 10 šķipsniņas piparu / 4 ēdamkarotes etiķa / 4 ēdamkarotes olīveļļas / sauja pētersīļu lapu / 1 ola

Dārzeņi: 6 saujas salātu baldriņa / 1 paciņa mīksta kazas siera / 6 tējkarotes pilngraudu sinepju / 12 marinēti gurķi / 12 ķiršu tomāti 

Maizītēm

Raugu aktivizē, to ieliekot 4 ēdamkarotēs silta piena uz 15 minūtēm. Mīciet miltus, cukuru, pienu un raugu piecas minūtes. Pievienojiet gabaliņos sagriestu sviestu, turmeriku un sāli un mīciet vēl piecas minūtes. Apsedziet mīklu un ļaujiet tai rūgt stundu un 30 minūtes. Izveidojiet sešas pikas un atstājiet rūgt vēl vienu stundu, pārliecinoties, vai mīkla ir pasargāta no gaisa plūsmām. Apziediet ar olas dzeltenumu un apkaisiet ar sezama sēklām. Cepiet ar 25% tvaiku 18 minūtes 180 °C temperatūrā.

Kotletēm

Samaisiet kopā visas sastāvdaļas. Uz cepamā papīra veidojiet 6 kotletes un ļaujiet tām žūt 30 minūtes. Cepiet 20 minūtes 230 °C temperatūrā.

Dārzeņiem

Pārgrieziet maizītes uz pusēm, vienu pusi apsmērējiet ar sieru, bet otru – ar sinepēm. Sagrieziet marinētos gurķus un tomātus. Nolieciet kotleti uz maizītes. Garnējiet ar salātu baldriņu, tomātiem un marinētiem gurķiem, uzlieciet augšējo maizīti, un izbaudiet!