Vegānas melleņu pankūkas

Sastāvdaļas

200 grami miltu
60 grami brūnā cukura
1 tējkarote cepamā pulvera
250 mililitri mandeļu piena
1 ēdamkarote zemesriekstu sviesta
2 ēdamkarotes sezama eļļas
1 banāns
300 grami saldētu melleņu

1. solis

Atkausējiet mellenes un smalki sablendējiet blenderī. Izkāsiet maisījumu, lai atbrīvotos no melleņu mizām. Pievienojiet nedaudz ūdens, līdz konsistence līdzinās sulai.

2. solis

Sasmalciniet banānu. Sajauciet miltus, cukuru un cepamo pulveri, pēc tam pievienojiet banānu biezeni, zemesriekstu sviestu, eļļu un pienu. Visas sastāvdaļas samaisiet.

3. solis

Ieeļļotā pannā viegli apcepiet divas pankūkas. Pievienojiet maisījumam 1 ēdamkaroti melleņu sulas un kārtīgi samaisiet. Pagatavojiet vēl divas pankūkas no jaunā maisījuma. Katru reizi turpiniet pievienot 1 ēdamkaroti melleņu sulas, līdz beidzas pankūku masa.

4. solis

Pirms pankūku servēšanas sagrieziet tās, lai atklātu krāsu daudzveidību. Pārlejiet pankūkas ar karameļu mērci un baudiet tās siltas.

  • Citronu pīrāgs, pārklāts ar bezē

    Skaists un gards deserts, kas lieliski piemērots vasaras pievakarei.