Organisko miežu orzotto

Orzotto – nedaudz atšķirīgs risoto

Orzotto ir itāļu ēdiens, kas līdzinās risoto, tikai rīsu vietā tiek izmantotas pērļu grūbas. Orzotto ir Friuli–Venēcijas Džūlijas reģiona specialitāte Itālijas ziemeļaustrumos. Šai orzotto receptei ir aromātisks garšaugu sajaukums, kā arī bagātīga kazas siera garša.

Sastāvdaļas

200 grami vārītu miežu
1–2 šalotes
50 grami olīveļļas
5 grami timiāna
5 grami ķiploka
70 grami sausā baltvīna
100 grami dārzeņu zupas buljona
20 grami samīcītu garšaugu (pētersīļi, dilles, ķārveles un koriandrs)
50 grami svaiga kazas siera
Romiešu salātlapas dekorēšanai

1. solis

Kārtīgi noskalojiet miežus. Uz Electrolux indukcijas virsmas uzlieciet ūdens katlu un izvēlieties Powerboost režīmu (maksimālo karstumu). Kad ūdens sāk vārīties, samaziniet karstumu līdz 12. līmenim.

2. solis

Visus zaļumus ielieciet verdošā ūdenī un blanšējiet apmēram 30 sekundes. Tad izņemiet zaļumus un ielieciet ledaini aukstā ūdenī. Izklājiet zaļumus uz dvieļa un nosusiniet.

3. solis

Ielieciet zaļumus un ielejiet nedaudz ūdens Electrolux MasterPiece blendera bļodā un blendējiet maksimālajā ātrumā, līdz masa ir vienmērīga. Lejiet olīveļļu dziļā cepamā pannā vai kastrolī. Novietojiet to uz Electrolux indukcijas virsmas un uzstādiet 12.–13. karstuma līmeni. Pievienojiet dažas šķipsniņas timiāna un ķiploku. Kad ķiploks ir viegli zeltains, izņemiet to un timiānu; vietā lieciet šalotes.

4. solis

Sautējiet nelielā karstumā (9.–10. līmenis) 1–2 minūtes, pievienojiet miežus un samaisiet. Ielejiet sauso baltvīnu. Maisot ļaujiet vīnam gandrīz pilnībā iztvaikot. Tad ielejiet dārzeņu zupas buljonu, lai tas tik tikko nosedz miežus. Pēc nepieciešamības pievienojiet vēl nedaudz zupas buljonu, jo tas iztvaiko. Kad mieži gatavi, pievienojiet samīcītus garšaugus un labi samaisiet. Pievienojiet kazas sieru un atkal samaisiet. Viegli apdedziniet romiešu salātlapu ar gāzes degli un dekorējiet.

  • Lasis ar ziedkāpostiem un kalē

    Svaigi un gardi ar ziemeļu pieskārienu