Lasis ar ziedkāpostiem un kalē

Svaigi un gardi ar ziemeļu pieskārienu

Palutiniet sevi ar veselīgu maltīti, kas pagatavota no vienkāršām un gardām ziemeļu sastāvdaļām. Šajā receptē lasis, kas ir lielisks omega-3 taukskābju avots, tiek pagatavots sous-vide tehnikā ar tvaiku, lai saglabātu visus vitamīnus un minerālvielas. Pēc tam tas tiek papildināts ar ziedkāpostiem un vitamīnu pilno kalē, lai pagatavotu svaigu un gardu maltīti.

Sastāvdaļas

140 grami laša filejas
500 grami ziedkāpostu
1 litrs dārzeņu zupas buljona
500 grami sojas piena
100 grami ābolu etiķa
1 iepakojums ar kalē
50 grami olīveļļas
Sāls, brūnais cukurs, sviests un vīnogu kauliņu eļļa.

1. solis

Ziedkāpostu sadaliet gabalos. Nogrieziet ķekara pamatni un pagatavojiet no tā kuskusam līdzīgu maisījumu. Izvēlieties dažus no labākajiem kāpostu gabaliņiem un sagrieziet tos plānās šķēlēs.

2. solis

Ielieciet zivi sous-vide maisiņā un izsūciet no tā gaisu, ievietojot Electrolux vakuuma atvilktnē.

3. solis

Vāriet ziedkāpostus katliņā uz indukcijas virsmas, līdz tie ir pusgatavi. Nolejiet ūdeni, pievienojiet sojas pienu un vāriet, līdz ziedkāposti ir gatavi. ievietojiet ziedkāpostus Electrolux MasterPiece blenderī, pievienojiet nedaudz piena, kas palicis pāri pēc ziedkāpostu vārīšanas, un blendējiet masu ar maksimālo ātrumu 3 minūtes. Pievienojiet kausētu sviestu un blendējiet vēl 3 minūtes. Ja nepieciešams, pievienojiet nedaudz piena, lai iegūtu vēlamo konsistenci. Pievienojiet sāli pēc garšas.

4. solis

Iestatiet Electrolux CombiSteamPro cepeškrāsni zemas temperatūras režīmā (51 grāds pēc Celsija). Ievietojiet sous-vide maisiņus ar lasi cepeškrāsnī uz 25 minūtēm. Pateicoties vakuuma iesaiņojumam un zemajai temperatūrai, zivs saglabās savu lielisko garšu un iegūs neticami maigu tekstūru.

5. solis

Paņemiet nelielu bļodu un sajauciet tajā etiķi, ūdeni, sāli, cukuru un nedaudz vīnogu kauliņu eļļu. Uzlejiet šo marinādi uz smalki sagrieztiem ziedkāpostu gabaliņiem un kārtīgi samaisiet. Kad zivs ir gatava, izņemiet to no maisa un nosusiniet uz dvieļa. Pasniedzot uz šķīvja uzlieciet karoti ar purē, bet tam virsū – lasi. Dekorējiet šķīvi ar pagatavotajiem ziedkāpostiem, kalē lapu un ziedkāpostu kuskusu.